حذف
ویرایش
گردشگری هم مانند دیگر صنایع امروز جهان، باید نگاهی سبز و توسعه پایدار محور به جهان پیرامون داشته باشد. این انتظاری هست که جوامع از صنعت گردشگری دنیا دارند و این وظیفه، به عهده فعالان گردشگری و حتی گردشگران است. منشور جهانی اخلاقیات در گردشگری که اواخر قرن بیستم میلادی به تصویب رسید، یک برنامه عمل برای توسعه گردشگری سبز (Green Tourism) یا گردشگری پاسخگو (ResponsibleTourism) اخلاق محور در جهان هست. این رویکرد که برخاسته از مفاهیم توسعه پایدار می باشد در پی سازگاری و هماهنگی با محیط زیست یکی از نیازهای اساسی بشر در جهان کنونی است.
هدف از ایجاد روستاهای سبز، بهبود آب و هوا، جلوگیری از کاهش و از بین رنفتن منابع طبیعی و اراضی کشاورزی، ممانعت از اثرات منفی ساخت و ساز بر محیط زیست و مهم تر از همه حفظ نیازهای نسل آینده با بهره گیری از انرژی های نوین و در نهایت "پایداری" است.
امروزه جوامع روستایی روز به روز در حال پیچیده تر شدن هستند و این پیچیدگی در تنوع پذیری الگوهای فعالیت و ساخت و ساز به خوبی قابل ردیابی می باشد، به گونه ای که به سختی می توان پایبندی به معماری بومی و شرایط اقلیمی و طبیعی محیط را در آنها مشاهده کرد.
از طرفی رشد شتابان صنعت گردشگری ضرورت ایجاد فضاهای گردشگری اعم از دهکده های توریستی تفریحی را در شهرهای امروزی نشان می دهد. دهکده های گردشگری مکان هایی هستند که چه در خود و چه در فواصل نزدیک به آن از لحاظ جاذبه های طبیعی، فرهنگی و تاریخی قابلیت های لازم برای جذب گردشگران وجود دارد و نیازمند ایجاد تاسیسات و امکانات گردشگری برای معرفی آن و جذب جمعیت می-باشند. اين دهكده ها معمولا با هدف يك اقامتگاه يا استراحتگاه و محل تمركز گردشگران داخلي و خارجي به منظور گسترش سفرهاي فراغتي، تعطيلاتي و اقامتي ايجاد مي شوند و داراي فضاهاي تفريحي، ورزشي، اقامتي، خدماتي، رفاهي و… درحد استانداردهاي جهان امروز هستند. نکته مهم در اینجا طراحی بهينهي اين فضاها با توجه به اهمیت انرژی در جامعه ی امروز به عنوان یک نیاز اساسی برای استمرار توسعه اقتصادی، تدارک و تأمین رفاه و آسایش زندگی بشری است.
بنابراین به دنبال رویکرد طراحی پایدار، ایجاد روستاهای سبز گردشگری با بهره گیری از انرژی های نوین و براساس شاخص ها و عوامل فرهنگی، اقلیمی و معیشتی در میان روند موجود مبنی بر از بین رفتن روستاهای پایدار با طراحی اقلیمی، بسیار می تواند پاسخگوی سازگاری با طبیعت، حفظ ساختار بومی و توسعه پایدار باشد، لذا در این طرح با توجه به موقعیت مکانی مطلوب به لحاظ نزدیکی به شهر باستانی کرمانشاه و همچنین برخورداری از انواع جاذبه های طبیعی، طراحی روستای سبز اقامتی - توریستی با رویکرد پایداری و بهره وری از انرژی های نوین مورد توجه قرار گرفته و این نگاه در همه مراحل برنامه ریزی و طراحی اعمال شده است.
این محدوده که در زمینی با مساحت 120 هکتار و در حریم شهر کرمانشاه واقع شده، از موقعیت مکانی مناسب در نزدیکی شهر تاریخی و کهن کرمانشاه و سکونتگاه های روستایی متعدد، دسترسی به انواع زیرساخت ها و تجهیزات زیربنایی، راه های اصلی شهری و بین شهری برخوردار است که با بهره مندی از بستری طبیعی با چشم اندازی بکر، متنوع و متفاوت از فضاهای شهری و مدرن امروزی، زمینه بسیار مناسبی برای ایجاد روستای گردشگری سبز و پایدار با بهره گیری از انرژی های نوین را فراهم آورده است.
هدف عمده از طرح "روستای سبز اقامتی توریستی جهاد دانشگاهی کرمانشاه" ایجاد مجموعه ای دوستدار طبیعت، با تکیه بر فناوری و انرژی های نوین و همچنین محافظت از منابع طبیعی منطقه می باشد.
در گام های نخست مطالعه و برنامه ریزی طرح مورد مطالعه با عنوان "روستای گردشگری سبز"، محوریت اصلی و خطوط فکری اولیه، بر مبنای گردشگری کشاورزی و روستایی، بوم گردی و دهکده سبز هوشمند می باشد و از طرفی با توجه به اصالت شهر کرمانشاه در صنعت پرورش اسب اصیل نژاد کرد، رونق آن مورد نظر بوده که این نیز در ایده های اولیه طرح مورد توجه قرار گرفته است.
سامانه های اتوماسیون دانشگاه
تماس با ما
آدرس: کرمانشاه - سه راه 22 بهمن خیابان جهاد دانشگاهی موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی
شماره تماس : ۳۱۰۳۱ ۰۸۳
ایمیل : info@jdku.ac.ir