حذف

ویرایش

نیروگاه خورشیدی

 

نیروگاه خورشیدی عبارت است از مجموعه ای از فرایندی که با استفاده از پانل ها، انرژی خورشیدی را دریافت و آن را به الکتریسیته تبدیل می کند تا برای مصارف تجاری و مسکونی قابل استفاده باشد. به سیستمی که با استفاده از پانل ها، انرژی خورشیدی را به جریان الکتریسیته تبدیل می کند فتولتائیک می نامند. فتولتائیک تبدیل مستقیم نور به انرژی الکتریکی با استفاده از سلول های خورشیدی است. جهت ساخت این تکلنولوژی مواد نیمه هادی مانند سیلکون، آرسنید گالیم، تلورید کالیوم یا مس، اندیوم و دیسلسن استفاده می شود. سلول خورشیدی سیلکونی به طور گسترد ای مورد استفاده قرار می گیرد. در  حال حاضر حدود 95 درصد از سلول های خورشیدی در سراهان تولید می شود. لذا سیلیکون برای استفاده در سلول خورشیدی برای نیروگاه خورشیدی به عنوان ماده خلوص بالا لازم دارد.

 

مزایای نیروگاه خورشیدی

  • تولید برق بدون مصرف سوخت: نیروگاههای خورشیدی نیاز به سوخت ندارد و برخالف نیروگاههای فسیلی كه قیمت برق تولیدی آنها تابع قیمت نفت بوده و همیشه در حال تغییر میباشد، در نیروگاههای خورشیدی این نوسان وجود نداشته و میتوان بهای برق مصرفی را برای مدت طولانی ثابت نگهداشت.
  • عدم احتیاج به آب زیاد: نیروگاه های خورشیدی بخصوصی دودکش های خورشیدی با هوای گرم احتیاج به آب ندارند. لذا برای مناطق خشک مثل ایران بسیار حائز اهمیت می باشدنیروگاه های حرارتی سنتی هنگام فعالیت نیاز به آب مصرفی زیادی دارند.
  • عدم آلودگی محیط زیست: نیروگاه های خورشیدی ضمن تولید برق هیچ گونه آلودگی در هوا نداشته و موادسمی و مضر تولید نمی‌كنند. در صورتی كه نیروگاههای فسیلی هوا و محیط اطراف خود را با مصرف نفت ـ گاز و یا ذغال سنگ آلوده كرده و نیروگاههای اتمی با تولید زبالههای هستهای خود كه بسیار خطرناك و رادیو اكتیو هستند محیط زندگی را آلوده و مشكالت عظیمی را برای ساكنان كره زمین به وجود میآورند.
  • امكان تأمین شبكه های كوچك و ناحیه ای: نیروگاههای خورشیدی میتوانند با تولید برق به شبكه سراسری برق تزریق نمایند و در عین حال امكان تأمین شبكههای كوچك و ناحیهای را نیز به ما می دهند . در حالی که ، احتیاج به تاسیس خطوط فشار قوی طوالنی جهت انتقال برق ندارند و نیاز به هزینه زیاد احداث شبكههای انتقال نمیباشد.
  • استهلاك كم و عمر زیاد: نیروگاههای خورشیدی به دالیل فنی و نداشتن استهالك زیاد دارای عمر طولانی می باشند در حالی كه عمر نیروگاههای فسیلی بین 15 تا 30 سال محاسبه شده است.
  • عدم احتیاج به متخصص: نیروگاههای خورشیدی احتیاج به متخصص عالی ندارد و میتوان آنها را به طور اتوماتیك به كار انداخت، در صورتی كه در نیروگاههای اتمی وجود متخصصین در سطح عالی ضروری بوده و این دستگاهها احتیاج به مراقبتهای دائمی و ویژه دارند.

 

نیروگاه خورشیدی مجتمع گردشگری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی کرمانشاه

محل احداث: کرمانشاه، کیلومتر 5 جاده اسلام آباد غرب

میزان اشتغال در زمان ساخت: حدود 70 نفر

میزان اشتغال در زمان بهره برداری: 10 نفر

 

مزایای احداث نیروگاه خورشیدی مجتمع گردشگری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی کرمانشاه

  • به کارگیری حدود 70 نیروگاه (متخصص، تکنسین و ...) در زمان طراحی نیروگاه و حدود 10 نفر پس از بهره برداری از نیروگاه
  • بهره برداری مناسب از زمین های لم یزرع و شیب دار منطقه
  • کمک به بهبود اشغال ظرفیت خطوط انتقال در منطقه
  • ایجاد اشتیاق برای سرمایه گذاران در منطقه جهت نصب نیروگاه های خورشیدی بیشتر
  • برند سازی احداث نیروگاه های خورشیدی برای سازمان جهاد دانشگاهی
  • توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر با محوریت توسعه پایدار

اصولا می‌توان پیش‌بینی کرد که توسعه فناوری‌های نوین و بالاخص انرژی‌های تجدیدپذیر با محوریت توسعه پایدار، تعداد زیادی مشاغل جدید در بسیاری از بخش‌ها ایجاد خواهد کرد و حتی در برخی موارد، با توجه به ماهیت جدید خود می‌تواند بیش از فناوری‌های مبتنی بر انرژی‌های فسیلی باعث اشتغال‌زایی شود.

حوزه انرژی‌های تجدیدپذیر را می‌توان از دو جنبه اشتغال مستقیم و اشنغال غیرمستقیم بررسی کرد. منظور از اشتغال مستقیم یعنی مشاغل مربوط به فعالیت محوری، مانند تولید، ساخت، ساخت و ساز، توسعه، نصب، و بهره‌برداری و تعمیر و نگهداری. از طرفی اشتغال غیرمستقیم یعنی مشاغل در سطح ثانویه به عرضه و حمایت از صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر، مانند مواد خام، تولید پره‌های توربین بادی و یا پانل های فتوولتائیک، همچنین بازاریابی و فروش و فعالیت شرکت‌های مشاوره و دانش بنیان.

 

 

سامانه های اتوماسیون دانشگاه

آدرس: کرمانشاه - سه راه 22 بهمن خیابان جهاد دانشگاهی موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی

شماره تماس : ۳۱۰۳۱ ۰۸۳

ایمیل : info@jdku.ac.ir