حذف

ویرایش

کافه رستوران زیر زمینی

 

قنات یا کاریز کانالی است که در زیرِ زمین حفر شده، تا آب در آن برای رسیدن به سطح زمین جریان یابد. این جوی یا کانال در عمق زمین برای ارتباط دادنِ رشته‌چاه‌هایی است که از مادر چاه سرچشمه می‌گیرد. مادرچاه‌ها معمولاً یک چشمه زیرزمینی هستند. قنات‌ها به‌منظور هدایت آب و مدیریّت آن برای کشاورزی و سایر مصارف به کار گرفته می‌شوند. این قنات ها ممکن است تا رسیدن به سطح زمین چندین کیلومتر طول داشته باشد. قنات یکی از عمده‌ترین منابع تأمین آب به‌شمار می‌رفته و همین کاریزها بودند که ظرفیت آبدهی به مزارع بیش از ۶۰ هزار روستای کشور را داشتند. با ورود فناوری جدید، چاه‌های عمیق جانشین قنات گردید و استفاده از موتور پمپ به تدریج رایج شد و تمامی مناطق ایران را دربر گرفت. احداث چاه‌های عمیق بدون برنامه‌ریزی خود باعث خشک شدن ۹۰ درصد از قنوات گردید به گونه‌ای که احیای آن‌ها امکان‌پذیر نیست زیرا حفر چاه‌های عمیق سطح آب را به میزان زیاد پایین برده‌است.

قنات، فناوری بومی برای استحصال آب زیرزمینی می‌باشد و در واقع از تونلی تقریباً افقی با شیب بسیار ملایم به همراه تعدادی چاه‌های دسترسی تشکیل شده است که آب زیرزمینی را زهکشی کرده و به سطح زمین می‌رساند. قنات فناوری هوشمندانه‌ای است که امکان حضور و بقای انسان در شرایط خشک را فراهم نموده است. برای حفظ ارزش‌های فنی، فرهنگی و تاریخی قنات، کارکرد جدیدی به قنات ها افزوده شود تا حفاظت از آنها را توجیه و تضمین نماید. یکی از این کارکردها، گردشگری در قنات می‌باشد. به عبارت بهتر گردشگری و درآمدهای حاصل از آن، حفاظت از قنوات را توجیه خواهد کرد. از طرف دیگر ورود قنات به عنوان یک جاذبه‌ی جدید به توسعه‌ی گردشگری نیز کمک خواهد کرد. ایران و بخصوت ایران مرکزی بر پایه‌ی قنات ها ادامه‌ی حیات می‌داده و تکامل شهری و اجتماعی آن مدیون این تکنیک سنتی می‌باشد. بنابراین  گردشگری در مناطق خشک و کم آب با گردشگری قنات در هم تنیده است. نمونه های مختلفی از تبدیل قنات ها به جاذبه های گردشگری وجود دارد. از مشهورترین جاذبه های گردشگری در این بخش می توان به کاریز، شهر زیرزمینی کیش و قنات نوش آباد به عنوان جاذبه های جهانی در زمینه گردشگری قنات ها اشاره کرد.

 در مجتمع گردشگری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی کرمانشاه نیر یک قنات حفر شده است. اما مهندسین مجتمع در نظر دارند علاوه بر استفاده از آب قنات در مجتمع، در راستای اهداف گردشگری و جذب گردشگران از قنات به صورت یک کافه رستوران زیر زمینی نیز بهره برداری نمایند. ایده رستوران های زیرزمینی ایده ای جدید و جذاب در راستای جذب گردشگران و ثبت خاطرات زیبایی برای آنان می باشد. کافه رستوران زیر زمینی مجتمع  با ابعاد 12×18 متر و عمق 10 متر در دست اجرا می باشد.  

معماری این بنا نیز بر اساس اصول معماری   سنتی ایرانی  خواهد بود. با توجه به تاکید بر توسعه مبتنی بر اصول توسعه پایدار در همه بخش های مجتمع گردشگری موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی کرمانشاه در ساخت این بنا نیز از مصالح و مواد با کمترین آسیب و آلودگی برای محیط زیست استفاده خواهد شد.

 

 

سامانه های اتوماسیون دانشگاه

آدرس: کرمانشاه - سه راه 22 بهمن خیابان جهاد دانشگاهی موسسه آموزش عالی جهاد دانشگاهی

شماره تماس : ۳۱۰۳۱ ۰۸۳

ایمیل : info@jdku.ac.ir